Oppituntisuunnitelmat: Oppitunti 4 Vastuullisella liiketoiminnalla voittoon

Tarkastele oppituntien sisältöjä ja tavoitteita.

Oppitunti 4: Vastuullisella liiketoiminnalla voittoon

Oppitunnin teeman käsittely (25min)

Tehtävät 3–5, lisätehtävä 7

Oppilaiden jaettua tehtävät, ohjaa tiimit tehtäviin 3–5. Tiimien jäsenistä osa suorittaa tehtävän 3 ja osa tehtävän 4. Tiimipalaverissa tehtävässä 5 tiimiläiset jakavat toisille oppimaansa.

 

Vinkit

  • Tehtävissä 3 ja 4 oppilaat jatkavat työskentelyä tiimeissään. Tehtävissä esiintyviä tietotekstejä voi käydä läpi pienemmissä ryhmissä yhdessä oppilaiden kanssa.
  • Tehtävässä 5: Tiimipalaveri tiimit jakavat oppitunnin aikana oppimaansa ja keskustelevat esimerkiksi megatrendeistä ja vastuullisesta liiketoiminnasta. Tiimipalaverissa esiin nousseista asioista voi keskustella myös yhdessä koko luokan kanssa. Yritysten vastuullisuuslinjaukset voivat herättää oppilaissa ajatuksia sekä kriittisiäkin näkemyksiä siitä, kuinka yritykset ylipäänsä kantavat huoltaan esimerkiksi ympäristövastuusta.
  • Tehtävässä 5: Tiimipalaveri oppilaat laativat tiimilleen omat vastuullisuuslinjaukset. Voitte keskustella yhdessä oppilaiden kanssa heidän linjauksistaan ja pohtia, mitä vastuullisuuden eri osa-alueita tiimit ovat nostaneet esiin.

 

Lisätehtävät

Lisätehtävä 7 on soveltava tehtävä, joihin tiimejä voi ohjata muiden tehtävien jälkeen, mikäli oppilailla on aikaa. Lisätehtäviä voit käyttää myös esimerkiksi ylöspäin eriyttämiseen.

  • Lisätehtävässä 7: Liiketoimintaa kiertotaloudesta tutustutaan kiertotalouden eri liiketoimintamalleihin. Erilaiset kiertotalousyritykset voivat olla oppilaille hyvin tuttuja. Tehtävän yhteydessä voi myös keskustella ja pohtia yhdessä esimerkkejä erilaisista kiertotalousyrityksistä, joihin oppilaat ovat arjessaan törmänneet.