Oppituntisuunnitelmat: Oppitunti 3 Tervetuloa perehdytykseen

Tarkastele oppituntien sisältöjä ja tavoitteita.

Oppitunti 3: Tervetuloa perehdytykseen

Oppitunnin teeman käsittely (25min)

Tehtävät 3–5, lisätehtävät 7–8

Ohjaa oppilaat tehtäviin 3–5 heidän jaettuaan vastuut tehtävässä 2. Tiimien jäsenistä osa suorittaa tehtävän 3 ja osa tehtävän 4. Tiimipalaverissa tehtävässä 5 tiimiläiset jakavat toisille oppimaansa.

 

Vinkit

  • Tehtävissä 3 ja 4 oppilaat jatkavat työskentelyä tiimeissään. Tehtävissä esiintyviä tietotekstejä voi käydä läpi pienemmissä ryhmissä yhdessä oppilaiden kanssa.
  • Tehtävässä 5: Tiimipalaveri tiimit jakavat oppitunnin aikana oppimaansa ja keskustelevat esimerkiksi henkilöstön hyvinvoinnista. Tiimipalaverissa esiin nousseita asioista voi keskustella yhdessä myös koko luokan kanssa. Osa oppilaista saattaa nimetä hyvin konkreettisesti esimerkiksi erilaisia työsuhde-etuja, kun taas toisille ne ovat jo terminä tuntemattomia.
  • Tehtävässä 5: Tiimipalaveri oppilaat laativat myyntiargumentit yrityksensä tuotteesta tai palvelusta. Jakakaa yhdessä argumentteja tiimien kesken ja pohtikaa, millaiset asiat tekevät argumenteista vakuuttavan.

 

Lisätehtävät

Lisätehtävät 7–8 ovat soveltavia tehtäviä, joihin tiimejä voi ohjata muiden tehtävien jälkeen, mikäli oppilailla on aikaa. Lisätehtäviä voit käyttää myös esimerkiksi ylöspäin eriyttämiseen.

  • Lisätehtävässä 7: Myyntipuhe tuotteesta tai palvelusta tiimit laativat myyntipuheen myymästään tuotteesta tai palvelusta. Lisäksi tiimit harjoittelevat myyntipuheitaan. Voit ohjeistaa tiimit harjoittelemaan myyntipuheita yhdessä ja antamaan palautetta toisilleen!
  • Lisätehtävässä 8: Yrityksen arvot tiimit tutustuvat johtamansa yrityksen arvoihin ja pohtivat, millaisia arvoja he itse jakavat. Voitte keskustella arvoista yhdessä koko luokan kanssa ja pohtia, miten erilaisia arvoja eri tiimit pitävät tärkeinä.