Oppituntisuunnitelmat: Oppitunti 2 Kohti työelämää

Tarkastele oppituntien sisältöjä ja tavoitteita.

Oppitunti 2: Kohti työelämää

Oppitunnin teeman käsittely (30min)

Tehtävät 2–4, lisätehtävät 6–7

Ohjaa oppilaat tehtäviin 2–4 heidän tutustuttuaan muuttuvaan työelämään tehtävässä 1. Oppitunnin tehtäviä voi suorittaa itsenäisesti, yhdessä parin kanssa tai pienissä ryhmissä.

 

Vinkit

Tehtävässä 4: Tavoitteeni tutustutaan työelämäodotuksiin ja asetetaan tavoitteet oppimiskokonaisuuden ajaksi. Työelämä saattaa jännittää monia oppilaita. Omaa opiskelupaikkaa ei olla vielä päätetty, siitä ollaan epävarmoja tai halutaan kokeilla useampia eri asioita. Odotuksemme työelämää kohtaan ovat hyvin erilaisia. Tehtävän yhteydessä voi korostaa oppilaille, ettei ole olemassa yhtä oikeaa polkua työelämään.

 

Lisätehtävät

Lisätehtävät 6–7 ovat soveltavia tehtäviä, joihin oppilaita voi ohjata muiden tehtävien jälkeen, mikäli oppilailla on aikaa. Lisätehtäviä voit käyttää myös esimerkiksi ylöspäin eriyttämiseen.

  • Lisätehtävässä 6: Täydennä kaverin hakemus oppilaat hankkivat suositteluja luokkakavereiltaan. Monelle saattaa olla haastavaa kuvailla itseään. Tehtävän avulla voit kannustaa oppilaita jakamaan suositteluita ja kokemuksia toisistaan.
  • Lisätehtävässä 7: Tutustu työtehtävään oppilaat etsivät tietoa yrityksessä esiintyvistä tehtävistä. Tehtävässä voi kannustaa oppilaita pohtimaan sitä, miten erilaisilla toimialoilla ja yrityksissä voidaan työskennellä samankaltaisissa tehtävissä.