Oppituntisuunnitelmat: 9. oppitunti Rahat riittämään!

Tarkastele oppituntien sisältöjä ja tavoitteita.

9. oppitunti: Rahat riittämään!

Lisätehtävä +1. Oman kulutuksen suunnittelu

Oppitunnin lisätehtävä +1 soveltuu esimerkiksi tehtäväksi matkalla Yrityskylän oppimisympäristöön. Tehtävässä oppilaat suunnittelevat oman palkkansa käyttämistä Yrityskylä-päivässä. Lisätehtävän hinnasto on suuntaa antava. Eri Yrityskylissä on erilaisia kauppoja ja jokaisessa kaupan oma tuotevalikoima. Oppilaille on hyvä mainita, että tehtävässä harjoitellaan kulutuksen suunnittelua. Oikean suunnitelman voi tehdä paikan päällä Yrityskylässä.

Lisätehtävä +2. Yhteiskunta perustuu luottamukseen

Oppitunnin lisätehtävä +2 keskittyy kuluttajana ja yhteiskunnan jäsenenä toimivan vastuuseen ja luottamuksen käsitteeseen. Oppilaat voivat tehdä tehtävän itsenäisesti, tai voitte tehdä tehtävän yhdessä keskustellen. Oppilaat katsovat videon, jolla poliisi kertoo näpistämisen seuraamuksista ja luottamuksesta. Voit katsoa itse tai näyttää videon oppilaille täältä luottamus.yrityskyla.fi

Oppilaat voivat tehdä tehtävän matkalla Yrityskylään.

Jos haluatte jatkaa aiheesta Yrityskylän jälkeen, voitte tehdä Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Mun elämä, mun vastuu -oppimiskokonaisuuden osittain tai kokonaan. Oppimiskokonaisuus on suunniteltu kolmannelle luokalle, mutta on sovellettavissa kuudesluokkalaisille sopivaksi.