Oppituntisuunnitelmat: 7. oppitunti Töihin!

Tarkastele oppituntien sisältöjä ja tavoitteita.

7. oppitunti: Töihin!

Tehtävä 4. Kehitä ammattitaitoasi

Tässä tehtävässä oppilas valitsee yhden kolmesta erilaisesta tehtävästä sen mukaan, mitä taitoja hänen kannattaa harjoitella Yrityskylä-päivää varten. Taidot on kirjattu tehtävän alkuun, jotta oppilaan olisi helpompi valita juuri hänelle sopiva tehtävä.

On suositeltavaa, että johtajana työskentelevät oppilaat tekevät vaihtoehdon C. Johtaja voi hyödyntää oppitunnilla 6 käytettyä yrityksen tietosivua apunaan.

Vaihtoehto A: Asiakaspalvelu

Oppilas pohtii, millaista on hyvä asiakaspalvelu ja kirjoittaa vuoropuhelun. Samaa tehtävää tehneet oppilaat voivat harjoitella kirjoittamiaan vuoropuheluja yhdessä.

Tässä tehtävässä oppilas kehittää asiakaspalvelutaitoja, ystävällisyyttä, myymistä, reiluutta, auttamista ja luovuutta.

Vaihtoehto B: Myyntipuhe

Oppilas harjoittelee yrityksen tuotteiden esittelyä lyhyesti ja iskevästi. Oppilas voi esittää myyntipuheensa opettajalle tai voitte kuvata myyntipuheet.

Tässä tehtävässä oppilas kehittää rohkeutta, myymistä, reiluutta, luovuutta ja heittäytymiskykyä.

Vaihtoehto johtajalle C: Puhe

Oppilas kirjoittaa ja harjoittelee puheen, jonka hän pitää Yrityskylä-päivässä. Oppilaiden tulee ottaa kirjoitettu puhe mukaan.

Vinkki: Jos oppilasta jännittää puheen pitäminen Yrityskylässä, voitte sopia, että oppilas kirjoittaa puheen ja harjoittelee sen vain harjoitellakseen tätä taitoa. Paikan päällä puhetta ei ole pakko pitää itse. Joku muu yrityksestä voi tuurata johtajaa tai työntekijämme voi lukea johtajan kirjoittaman puheen. Yleensä rohkeus voittaa paikan päällä Yrityskylässä, kun oppilas on saanut rauhassa totutella ajatukseen puheen pitämisestä.

Tässä tehtävässä oppilas kehittää rohkeutta, heittäytymiskykyä, luovuutta ja johtajuutta.