Oppituntisuunnitelmat: 4. oppitunti Haetaan töitä!

Tarkastele oppituntien sisältöjä ja tavoitteita.

4. oppitunti: Haetaan töitä!

Lämmittely

Harjoitus vaatii tilan, jossa oppilaat voivat liikkua kävellen.

Harjoituksen tavoitteena on herätellä oppilaita pohtimaan, miten itsensä esittely vaikuttaa syntyvään ensivaikutelmaan, ja millaisen ensivaikutelman he haluavat itsestään antaa. Harjoitus lisää myös oppilaan rohkeutta heittäytyä ja esittäytyä, kun toistoja on paljon ja epäonnistumisen riskiä ei ole.

Pyydä oppilaita kävelemään tilassa vapaasti. Aina kohdatessaan toisen oppilaan he kättelevät ja esittelevät itsensä. Voitte sopia, mitä jokaisen tulee kertoa (esimerkiksi nimi, ikä, kaksi vahvuutta). Keskeytä leikki, esimerkiksi puhaltamalla pilliin, ja anna uusi tyyli, jolla oppilaiden tulee esittäytyä. Tyylejä voivat olla esimerkiksi innokkaasti, laiskasti, hiljaisesti, äänekkäästi, rohkeasti, itsevarmasti, hyökkäävästi. Harjoituksen päätteeksi voidaan yhdessä keskustella esimerkiksi:

  • Miltä harjoitus tuntui?
  • Mikä oli harjoituksessa helpointa ja mikä vaikeinta?
  • Mistä tyylistä jäi paras mielikuva?
  • Mistä tyylistä jäi huonoin mielikuva?
  • Miten kannattaa esitellä itsensä, kun tapaa jonkun ensimmäistä kertaa?

Jaa parit

Voit jakaa oppilaat pareihin ja ohjeistaa pareille oppitunnin tehtävät. Kun pari on saanut tehtyä omat työhakemuksensa, he voivat siirtyä tekemään tehtäviä 2 ja 3, joiden tavoitteena on valmistaa oppilasta tulevaan työhaastatteluun.

Oppitunti koostuu:

  1. Tietotekstin lukemisesta
  2. Työhakemuksen täyttämisestä ja
  3. Työhaastatteluun valmistautumisesta.